atpakaļ uz sākumlapu
Ideja, ka vajadzētu vairāk izmantot augļu un ogu žāvēšanu, man radās pirms vairākiem gadiem, kad, izspiedis sulu no piemājas jaņogām un upenēm, izdomāju izspiedumus nevis mest ārā bet gan sažāvēt. Rezultāts bija lielisks - visu žāvējumu bērni un paziņas apēda ātrāk nekā izdzērām izspiesto sulu :)
Tobrīd žāvēju mājas elektriskajā cepeškrāsnī uzgriežot temperatūru uz 50 grādiem un atstājot nelielā spraugā durtiņas lai mitrums labāk iztvaikotu.
Šogad, kad sākās ābolu sulas spiešanas sezona, intereses pēc sažāvēju arī abolu sulas izpiedumus dažādos sastāvos - ar cidonijām, ar upenēm kuras bija palikušas pāri no uzlējumiem, ar zemeņu ievārījumu. Ļoti visiem patika arī žāvētie plūmju izpiedumi ar cukuru.
Sapratu arī ka žāvējumi ir veselīgāki par pašu sulu kuara tiek pasterizēta lai uzglabātos, jo tie satur gan visas sķiedrvielas un sēkliņas, gan arī netiek pārmērīgi uzkarsēti un tādejādi saglabā sevī lielāko daļu vitamīnu.
Gribu pievērst jūsu uzmanību tam, ka gala produkts ir unikāls arī kā bioloģiskās lauksaimniecības produkts, jo parasti piemājas ābelītes netiek speciāli mēslotas ar minerālmēsliem un apsmidzinātas ar herbicīdiem vai citām indēm.
telefons informācijai +371-29222919 vai epasts info at zaveti-augli-ogas-darzeni.lv